Vinnare 2015

Årets Tillväxtpris 2015 till Hemrex AB

1281912818

2011 gjorde lyckliga omständigheter att Lars Larsson och Calle Rasmusson träffades och startade företaget Hemrex. Ambitionen var att kunna göra allas vardag enklare med en stor bredd av tjänster till både privat- och företagskunder. Ledorden är trygghet, kvalitet och enkelhet och att så många som möjligt ska kunna bli hjälpta. Idag arbetar 100 Hemrexare i företaget och erbjuder hjälp med allt ifrån flytt, städning, läxor, trädgård, hantverk till att hyra en egen kock. Nyligen öppnades ett nytt kontor i Lund och i framtiden vill man gärna expandera även i andra delar av landet.

Juryns motivering: På en hårt konkurrensutsatt marknad nästan dubblerar företaget både sin omsättning och sin personalstyrka, tre år i rad! Snacka om att göra rent hus och sopa konkurrenterna av banan. Tillväxtpriset 2015 går till Hemrex.

 

Årets Nytänkarpris 2015 till Ekotrail och Gael Joly

12758

Gael Joly är en naturälskande fransman med stark entreprenörsanda. Han driver ”A DIFFERENT PATH sport events & shop” och är mannen som står bakom Ekotrail. Gail beskriver sig som självlärd och med en passion för miljön. Därför har Ekotrail Sparbanken Syd, som är Sveriges första ekotrail, också de hårdaste miljökraven för ett sportevenemang. Det finns t ex inga engångsmuggar och den deltagare som skräpar ner i naturen blir diskvalificerad. Loppet går längs en fantastiskt vacker bana från Christinehofs slott och ekopark längs Verkeån. Vid premiärturen i år tog de 500 platserna slut nästan omgående och har gett eko i hela landet.

Juryns motivering: Med en äkta och genuin passion för hållbarhet och kunskapen att kombinera detta med en affärsmässighet. Pristagaren har skapat en regional och nationell omskriven succé där Sveriges vackraste ekotrail numera arrangeras i naturreservatet i Christinehof. Nytänkarpriset går till Gael Joly på ”A different path” för hans arrangemang Ekotrail.

Vinnarna från 2014 hittar du här >